Kinesiologitejpning

Kinesiologitejp

De flesta som sett sport på tv har nog inte undgått att se denna oftast färgglada tejp. Med sina skarpa kulörer har den varit lätt att lägga märke till. Att dessutom stora idrottsstjärnor  har använt sig av tejpen har gjort att den marknadsfört sig världen över och att den blivit svår att missa.
Eftersom tejpen är elastisk möjliggör den full rörlighet i leden, jämfört med den traditionella tejpningen, där leder tejpas för stöd och stabilitet och ofta begränsar rörligheten.

Kinesiotape utvecklades av japanen Dr Kenzo Kase redan under -70 talet. Han var då utbildad kiropraktor, akupunktör och hade även studerat kinesiologi. Dr Kenzo uppfann kinesiotape-metoden då att han ville stötta och stabilisera skador med tejp utan att tejpen hindrade rörligheten. Det är dock på senare år den fått sitt stora genombrott, speciellt inom idrottsvärlden och framför allt vid OS i Bejing 2008.

Indikationerna är främst problem i leder och muskler, som t.ex. idrottsskador, stukning, överansträngning, värk, svullnad, svaghet osv. men det kan även användas vid foglossning, bihåleinflammation, mensvärk och muskel och ledbesvär vid cerebral pares, stroke och multipel skleros.

Pris: Om du enbart vill bli tejpad så kostar det 200:- / gång.

Forskning om tejpens effekter.